Dječja stomatologija | Viadent
DIJETE KOD ZUBARA

Kada odvesti dijete kod zubara?

Prvi posjet djeteta zubaru preporučuje se u vrlo ranoj dobi. To je ključan trenutak u kojem počinje povjerenje djeteta prema zubaru, a za cilj ima izgraditi pozitivno iskustvo prema ordinaciji i zubaru.
Djeca koja rano odlaze kod zubara ne razvijaju strah koji ih prati i u odrasloj dobi.

Image is not available
Slider

Zašto odabrati prvi dolazak kod specijalista dječje stomatologije?

Prvi posjet djeteta zubaru trebao bi biti ugodan. Stoga u našoj ordinaciji koristimo suvremene metode privikavanja djeteta na stomatološki tretman koje se baziraju na psihološkom pristupu. Svakom je djetetu program prilagodbe individualiziran, a prilagođen je dobi i stanju zuba. Takav individualan pristup vašem djetetu može najbolje pružiti stomatolog s posebnom edukacijom, odnosno specijalist dječje stomatologije. Iako se prvi posjet zubaru preporučuje najkasnije do 1. godine života kad niču prvi mliječni zubi, trebali biste odvesti svoje dijete kod zubara čim ranije.

Zašto odvesti dijete kod zubara?

Tijekom prvog posjeta, dijete se upoznaje s ordinacijom i osobljem, a pregledom zubi određuje se plan prevencije karijesa ili/i potrebe za liječenjem zubi. Prvi pregled važan je i za roditelje, koje motiviramo i educiramo o načinu četkanja djetetovih zubi, savjetujemo o potrebi za dodatnim pripravcima za zaštitu zuba od karijesa te kakvom prehranom prevenirati karijes.

Je li važno sačuvati mliječne zube?

Dječja oralna šupljina ima određene posebnosti i razlikuje se naspram odraslih jer su u stalnom razvoju tijekom djetinjstva, ali i kasnije. Mliječni zubi imaju važnu ulogu u razvoju lica, omogućavaju žvakanje i pravilan govor, a lijep i zdrav osmijeh utječe na razvoj samopouzdanja. Mliječni zubi ‘čuvaju’ prostor za trajne zube i osiguravaju im pravilan položaj u čeljusti. Dok prednji mliječni zubi ostaju u ustima do 6-7 godine, stražnji zubi zamjenjuju se trajnim zubima tek oko 10-12 godine. Iz tih razloga njega mliječnih zuba ne smije izostati. Vrlo je važno provesti preventivne postupke pravovremeno (četkanje, fluoridacija, pečaćenje zubi) i liječiti karijes (suvremenim restaurativnim materijalima), koji može uzrokovati upalu, bolove i gubitak zubi. Djeca koja su zbog prijašnjeg negativnog iskustva razvila strah od zubara zahtijevaju poseban medicinski i emotivan pristup, kako bi postala suradljiva i opuštena kod zubara. Iskustvo i vještine našeg osoblja u radu s djecom učinit će odlazak zubaru zabavnim.

Brigu o zdravlju zubi vašeg djeteta, od najranije dobi do adolescencije, prepustite posebnom zubaru za djecu, specijalistu dječje stomatologije..

NAČINI PLAĆANJA

Obročno plaćanje na 2 godine sa 0% kamata.

KONTAKT

Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

Petra Jurčića 2a 51000 Rijeka, Hrvatska

+385 51 377 135

Podijelite