Krunice (navlake), mostovi, proteze

Osmijeh je ono prvo što vidimo kod sebe i drugih osoba, pa ako nam nedostaje zub ili više njih, ili nam se ne dopada izgled naših postojećih zuba rjeđe se smijemo i prekrivamo usta rukom. Sigurni smo da Vam možemo pomoći u vraćanju zdravog i blistavog osmijeha na Vaše lice

Krunice (navlake), mostovi, proteze

Osmijeh je ono prvo što vidimo kod sebe i drugih osoba, pa ako nam nedostaje zub ili više njih, ili nam se ne dopada izgled naših postojećih zuba rjeđe se smijemo i prekrivamo usta rukom. Sigurni smo da Vam možemo pomoći u vraćanju zdravog i blistavog osmijeha na Vaše lice

Protetika

Gubitak zuba nije jedini razlog za izradu protetskog nadomjeska u obliku mosta ili ugradnje implantata. U današnje vrijeme osviještenosti snage lijepog osmijeha i njegove važnosti na odluku da krenete u terapiju mogu Vas ponukati i drugi razlozi. Spomenimo samo neke: veliki ispuni (plombe), fraktura zuba, pucanja liječenih zuba,prirođeni nedostatak zuba itd.

Zubna protetika podrazumijeva protetske nadomjestke kojima je moguće nadomjestiti nedostatak zubi, poboljšati izgled postojećih zubi ili njihovu funkcionalnost.
Dijeli se na fiksnu i mobilnu protetiku .

FIKSNA PROTETIKA

Postoji nekoliko vrsta radova koje možemo napraviti kako biste dobili zube s kojima ćete biti potpuno zadovoljni: ljuskice, krunice (metal-keramičke, cirkon-keramičke ili potpuno keramičke), i zubni mostovi kako na prirodnim zubima tako i na implantatima.U svakom pojedinom slučaju prvo ćemo napraviti analizu situacije u ustima kao i analizu RTG snimak kako bismo Vam mogli sugerirati vrstu protetske rehabilitacije koja će riješiti Vaše probleme. Pa koja je dakle vrsta terapije Vama potrebna ?

Protetica - Viadent, Fiume, Croazia
Osluškujući Vaše želje , a istovremeno imajući na umu specifične zahtjeve i potrebe određene situacije , odlučujemo koju vrstu materijala i tehnoloških postupaka upotrijebiti kako bi polučili najbolje estetske rezultate, a nikako nauštrb kvalitete i dugovječnosti rada.

Postoji nekoliko vrsta radova koje možemo napraviti kako biste dobili zube s kojima ćete biti potpuno zadovoljni: ljuskice, krunice (metal-keramičke, cirkon-keramičke ili potupno keramičke), i mostovi kako na prirodnim zubima tako i na implantatima.

Zubne navlake (krunice)

Zubne krunice ili zubne navlake, fiksno se postavljaju na prirodne zube koji su jako slabi, oštećeni ili estetski neprivlačni. Također, mogu se postaviti in na nadogradnje od zubnih implantata. Danas imamo uistinu širok izbor materijala i načina izrade zubnih krunica, od metal-keramičkih krunica, bezmetalnih Empress ili E-max krunica pa do cirkonskih krunica izrađenih najmodernijim postupcima pomoću kompjuterskog dizajna i Cad-Cam tehnologije.
Protetica - Ponti - Viadent, Fiume, Croazia

Nakon što smo se odlučili za vrstu rada možemo krenuti s pripremom zuba za brušenje. Saniramo karijesne lezije, mijenjamo stare ispune, postavljamo kompozitne kolčiće u korijenski kanal i konačno krećemo s preparacijom zuba, a to znači uklanjamo onoliko zubne supstance koliko je neophodno da bi se stvorio prostor za protetski rad i omogućilo njegovo nesmetano umetanje.

Naravno, izbrušeni zubi se obavezno prekrivaju i zaštićuju privremenim akrilatnim krunicama koje Vam omogućuju da normalno govorite, žvačete, pa i smijete se tijekom kratkog radoblja do dovršetka definitivnog protetskog rada. Nakon što je definitivni rad funkcionalno i estetski zadovoljio sve estetske i funkcinalne kriterije u Vašim ustima, a Vi izrazite svoje zadovoljstvo postignutim isti će konačno biti trajno cementiran – pričvršćen u Vašim ustima.

Facette in ceramica - Viadent, Fiume, Croazia

Mobilna protetika – parcijalne i potpune proteze

Koje mi se sve mogućnosti nude pri izradi zubne proteze?

Postoje potpune i djelomične zubne proteze. Sa potpunom se nadomještaju svi zubi u čeljusti, dok se pomoću parcijalne (skeletirane) zubne proteze nadomješta samo određeni broj zuba koji nedostaju.

Potpuna (totalna) zubna proteza

Parcijalne proteze se mogu pomoću zglobne veze vezati za metal-keramički most. Takve radove nazivamo polufiksni radovi.
Ova vrsta radova je vrlo česta u pacijenata koji se ne žele podvrgnuti postavljanju zubnih implantata na mjesta gdje im nedostaju zubi. Moramo reći da smo uistinu mnogo puta napravili takvu vrstu protetskog zbrinjavanja i da su praktički bez iznimke pacijenti bili vrlo zadovoljni. Radovi su vrlo jednostavni za održavanje i provođenje oralne higijene, dugotrajni i mogu se dobiti izvrsni estetski rezultati obzirom da su veze koje drže zubnu protezu sa keramičkim mostom uklopljene u protezu, znači nevidljive. Na krajevima mosta je vidljiv jedan dio zglobne veze.

Protesi mobile - Viadent, Fiume, Croazia

Drugi dio zglobne veze se nalazi unutar proteze. Most se cementira i ostaje fiksno u ustima, dok se proteza može nesmetano vaditi i vraćati u usta povezujući se s mostom preko zglobnih veza (što je neophodno za održavanje adekvatne oralne higijene) i na taj način ostvariti kompaktnu cjelinu tako da proteze praktički postaju produženi mostovi.

Potpuna (totalna) zubna proteza

Totalna zubna proteza je obično izrađena od akrilatnog materijala i pomoću nje nadomještamo sve zube u čeljusti.

Obično je upotrebljavamo kao privremeno rješenje dok prođe određeno vrijeme potrebno za oseointegraciju zubnih implantata ,međutim ponekad služi i kao trajno rješenje.

Što u slučaju da nisam zadovoljan pomičnošću svojih proteza?

U slučaju nezadovoljstva pacijenta problem pomičnosti proteze može se anulirati postavom zubnih implantata sa lokatorima pomoću kojih se proteza fiksira u ustima.

Više o tome pročitajte ovdje

Protesi dentale semifissa - Viadent, Fiume, Croazia

Kontaktirajte nas

Viadent d.o.o.
Petra Jurčića 2a
51000 Rijeka, Hrvatska


+385 91 4018 110

Telefon
+385 51 377 135

Email
info@viadent.hr

Radno vrijeme

Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
08 - 16 h
Subota 09 - 14 h
Nedjelja Zatvoreno

Načini plaćanja

Pratite nas na društvenim mrežama

Prednosti

  Put do Vašeg novog osmijeha započinje ovdje!  PANORAMSKA SNIMKA

  (ne starija od 6 mjeseci)

  FOTOGRAFIJA OSMIJEHA

  (en face/profil)

  Javit ćemo vam se u roku od 24 sata

   Put do Vašeg novog osmijeha započinje ovdje!

   PANORAMSKA SNIMKA

   (ne starija od 6 mjeseci)

   FOTOGRAFIJA OSMIJEHA

   (en face/profil)

   Javit ćemo vam se u roku od 24 sata