Hijaluronska kiselina kod liječenja paradontoze

Autor: Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology
Budući da se našem timu kao vanjski suradnik nedavno pridružila dr.sc. Jelena Prpić, specijalist parodontolog, red je da se pohvalimo i nekim aktivnostima s polja parodontologije.

Naša je doktorica u srpnju sudjelovala kao gost predavač u Bukureštu zajedno s profesorima sa Stomatološkog fakulteta u Bukureštu i Klinike za dentalnu implantologiju u Tel Avivu pri čemu je glavna tema predavanja bila primjena hijaluronske kiseline u dentalnoj medicini, s naglaskom na parodontologiju i dentalnu implantologiju.

Hijaluronska kiselina nije noviji preparat, međutim njena se upotreba u usnoj šupljini počela tek nedavno intenzivnije istraživati pa je tako u tijeku veliko međunarodno kliničko istraživanje o utjecaju hijaluronske kiseline na regeneraciju (potpuno obnavljanje tkiva) u parodontologiji. Ponosni smo što je doktorica Prpić glavni istraživač za Republiku Hrvatsku, dok je središnja istraživačka institucija Sveučilište u Rimu – široko poznata i ugledna Sapienza. Cilj je dokazati ono što se dosad pokazalo samo u in laboratorijskim istraživanjima, a to je da hijaluronska kiselina značajno potiče cijeljenje i regeneraciju, djeluje tako da blokira rast i diobu bakterija te stabilizira ugrušak i poboljšava zadržavanje i ugradnju čestica umjetne kosti. Doktorica Prpić je također uz Prof. Pilloni-a sa Sveučilišta u Rimu i glavni edukator za primjenu hijaluronske kiseline u dentalnoj medicini za područje istočne Europe.

Stoga je logičan i naš idući korak,a to je uključivanje ovog revolucionarnog preparata u parodontno liječenje u Viadentu. Ono je sad podignuto na još viši nivo te sa još većim sampouzdanjem možemo reći da smo apsolutno sposobni zaustaviti i liječiti parodontitis.

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Prpić je osnivač i vlasnik klinike Viadent. Konstantno se educira u poljima protetike i implantologije diljem svijeta. Od 2009. godine samostalno provodi implantološke zahvate i ima licencu za rad sa nekoliko najpoznatijih implantoloških sistema danas.

Ostale objave

Clearcorrect terapija za savršen osmijeh

Clearcorrect terapija za savršen osmijeh

Koliko je bitan savršen osmijeh? Savršen osmijeh ima veliki utjecaj na naše samopouzdanje, a ispravljanje zubi ne poboljšava samo estetiku, već i opće zdravlje zubi i desni jer ih je lakše održavati čistima i zdravima. Zdravlje usne šupljine povezano je s općim...

Aligneri: Nova era ortodontske terapije

Aligneri: Nova era ortodontske terapije

Savršen osmijeh je nešto što mnogi ljudi žele, ali ne znaju koja bi terapija bila najbolja za njih. U ovom blogu, istražujemo razlike između klasične ortodontske terapije i terapije alignerima kako bi vam pomogli u donošenju odluke. Klasična ortodontska terapija...

Prevencija karijesa kod djece

Prevencija karijesa kod djece

Karijes je vrlo česta pojava kod male djece. Jednom kad je zub zahvaćen karijesom on napreduje vrlo brzo i može doći do živca brže nego kod odrasle osobe. Postoji niz preventivnih mjera koje valja poduzeti kako bi se spriječila pojava karijesa kod djece. Vrlo je bitno...