ESCD Study Club Croatia

Autor: Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology
ESCD je organizacija osnovana 2003.godine od grupe doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara i profesora dentalne medicine sa različitih fakulteta diljem Europe, sa ciljem promocije estetske stomatologije i potrebe svih koji se bave stomatologijom da unaprijede svoje vještine i znanja u ovom polju.
Svrha organizacije je promocija istraživanja, evaluacija rezultata istraživanja, te promoviranje

važnosti obrazovanja u području estetske stomatologije i procedura u maksilofacijalnim, oralnim i dentalnim područjima, kao i prijenos saznanja široj populaciji. Cilj je također omogućiti konstantan protok informacija između mentora (predavača, profesora) i doktora koji svakodnevno rade u struci.

ESCD organizira brojne tečajeve i seminare tokom godine, no najinteresantniji je tzv.godišnji sastanak, svake godine organiziran u drugom gradu, a privlači brojne iznimne predavače iz cijelog svijeta.

2016.godine Annual meeting će se održati u Krakowu.

S radošću možemo najaviti kako će naša doktorica Ines Radman Jeremić, koja je član ESCDa, prisustvovati istom, te se veselimo novostima i znanjima kojima će unaprijediti našu svakodnevnu praksu.

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Prpić je osnivač i vlasnik klinike Viadent. Konstantno se educira u poljima protetike i implantologije diljem svijeta. Od 2009. godine samostalno provodi implantološke zahvate i ima licencu za rad sa nekoliko najpoznatijih implantoloških sistema danas.

Ostale objave

Clearcorrect terapija za savršen osmijeh

Clearcorrect terapija za savršen osmijeh

Koliko je bitan savršen osmijeh? Savršen osmijeh ima veliki utjecaj na naše samopouzdanje, a ispravljanje zubi ne poboljšava samo estetiku, već i opće zdravlje zubi i desni jer ih je lakše održavati čistima i zdravima. Zdravlje usne šupljine povezano je s općim...

Aligneri: Nova era ortodontske terapije

Aligneri: Nova era ortodontske terapije

Savršen osmijeh je nešto što mnogi ljudi žele, ali ne znaju koja bi terapija bila najbolja za njih. U ovom blogu, istražujemo razlike između klasične ortodontske terapije i terapije alignerima kako bi vam pomogli u donošenju odluke. Klasična ortodontska terapija...

Prevencija karijesa kod djece

Prevencija karijesa kod djece

Karijes je vrlo česta pojava kod male djece. Jednom kad je zub zahvaćen karijesom on napreduje vrlo brzo i može doći do živca brže nego kod odrasle osobe. Postoji niz preventivnih mjera koje valja poduzeti kako bi se spriječila pojava karijesa kod djece. Vrlo je bitno...