Clearcorrect terapija za savršen osmijeh

Autor: Dr. Paula Petrašić, DMD

Koliko je bitan savršen osmijeh?

Savršen osmijeh ima veliki utjecaj na naše samopouzdanje, a ispravljanje zubi ne poboljšava samo estetiku, već i opće zdravlje zubi i desni jer ih je lakše održavati čistima i zdravima.

Zdravlje usne šupljine povezano je s općim zdravljem tijela, a loše oralno zdravlje može povećati rizik od raznih zdravstvenih problema, uključujući srčane bolesti, dijabetes i druge bolesti. Stoga je važno da se zubi i desni održavaju čistima i zdravima, a ClearCorrect terapija može pomoći u tome.

ClearCorrect terapija za savršen osmijeh

Zašto ClearCorrect?

ClearCorrect terapija je učinkovita opcija za ispravljanje zubi i poboljšanje estetike osmijeha, a također može poboljšati cjelokupno zdravlje zubi i desni.

ClearCorrect terapija je bezbolna i neinvazivna, a ne uzimaju se neugodni otisci. Umjesto toga, zubi se skeniraju kako bi se napravio digitalni model, a zatim se koriste prozirni aligneri kako bi se postupno ispravili zubi. Ovi aligneri su gotovo nevidljivi i estetski prihvatljivi, što znači da se možete osjećati samopouzdano tijekom cijelog postupka liječenja.

Planiranje terapije je potpomognuto računalom, što omogućuje precizno planiranje terapije. Pomak zubi u čeljusti računalno se vizualizira, što omogućuje izbjegavanje neočekivanih komplikacija. ClearCorrect terapija nije ograničena samo na ozbiljne slučajeve, što znači da se ne odbija terapija ako slučaj “nije dovoljno ozbiljan”.

Moguće je neometano održavanje oralne higijene tijekom trajanja terapije. Aligneri se skidaju za vrijeme jela, a nose se 22 sata dnevno. Također se ne gubi puno vremena u ordinaciji jer posjeti kratko traju. Trajanje terapije ovisi o početnoj situaciji, ali prosječno trajanje je 6-12 mjeseci.

Također, ClearCorrect je izvorno američki proizvod te jedna od sastavnica Straumann grupe koja je već godinama broj 1 u svijetu implantologije.

Što se sve može korigirati?

  • Zbijeni zubi
  • Prostori između zuba
  • Krivi zagriz
  • Pomak sredine zubnog luka

Zaključak

Ako želite poboljšati svoj osmijeh i zdravlje zubi, ClearCorrect terapija je opcija vrijedna razmatranja. Ako želite saznati više o ClearCorrect terapiji i kako može poboljšati vaše zdravlje i samopouzdanje, obratite nam se za besplatnu konzultaciju.

Dr. Paula Petrašić, DMD

Dr. Paula Petrašić, DMD

Doktorica Paula diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Splitu 2022. godine. Sa žarom prema umjetnosti ortodoncije, vjeruje da lijepo poravnat osmijeh može imati transformativni utjecaj na Vaš život. Njena predanost prihvaćanju najsuvremenijih tehnologija u stomatologiji osigurava da svaki pacijent dobije najviši standard skrbi.

Ostale objave

Aligneri: Nova era ortodontske terapije

Aligneri: Nova era ortodontske terapije

Savršen osmijeh je nešto što mnogi ljudi žele, ali ne znaju koja bi terapija bila najbolja za njih. U ovom blogu, istražujemo razlike između klasične ortodontske terapije i terapije alignerima kako bi vam pomogli u donošenju odluke. Klasična ortodontska terapija...

Prevencija karijesa kod djece

Prevencija karijesa kod djece

Karijes je vrlo česta pojava kod male djece. Jednom kad je zub zahvaćen karijesom on napreduje vrlo brzo i može doći do živca brže nego kod odrasle osobe. Postoji niz preventivnih mjera koje valja poduzeti kako bi se spriječila pojava karijesa kod djece. Vrlo je bitno...