Mega ISQ Implant stability sistem

Autor: Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Već zadnjih desetak godina postoji nepisano pravilo u implantologiji da nakon postave implantata treba određeno vrijeme za oseointegraciju ( 2 mjeseca za donju i 4 mjeseca za gornju čeljust) da bi na implantate mogli postaviti protetski nadomjestak, odnosno zube.

U Viadentu na raspolaganju imamo Mega ISQ Implant stability sistem. Taj uređaj vrši točno mjerenje stabilnosti implantata u kosti. Ta informacija je iznimno bitna jer omogućava stomatologu da odredi s punim povjerenjem optimalno vrijeme za opterećivanje implantata, odnosno kada je moguće na taj implantat postaviti protetski nadomjestak – zube, pa čak i odmah nakon postavljanja implantata. Također, olakšava praćenje stabilnosti implantata kroz godine a ta je informacija vrlo bitna stomatologu za eventualno poduzimanje potrebne protektivne terapije.

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology
Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Prpić je osnivač i vlasnik klinike Viadent. Konstantno se educira u poljima protetike i implantologije diljem svijeta. Od 2009. godine samostalno provodi implantološke zahvate i ima licencu za rad sa nekoliko najpoznatijih implantoloških sistema danas.

Ostale objave

Prevencija karijesa kod djece

Prevencija karijesa kod djece

Karijes je vrlo česta pojava kod male djece. Jednom kad je zub zahvaćen karijesom on napreduje vrlo brzo i može doći do živca brže nego kod odrasle osobe. Postoji niz preventivnih mjera koje valja poduzeti kako bi se spriječila pojava karijesa kod djece. Vrlo je bitno...