Mega ISQ Implant stability sistem

Autor: Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Već zadnjih desetak godina postoji nepisano pravilo u implantologiji da nakon postave implantata treba određeno vrijeme za oseointegraciju ( 2 mjeseca za donju i 4 mjeseca za gornju čeljust) da bi na implantate mogli postaviti protetski nadomjestak, odnosno zube.

U Viadentu na raspolaganju imamo Mega ISQ Implant stability sistem. Taj uređaj vrši točno mjerenje stabilnosti implantata u kosti. Ta informacija je iznimno bitna jer omogućava stomatologu da odredi s punim povjerenjem optimalno vrijeme za opterećivanje implantata, odnosno kada je moguće na taj implantat postaviti protetski nadomjestak – zube, pa čak i odmah nakon postavljanja implantata. Također, olakšava praćenje stabilnosti implantata kroz godine a ta je informacija vrlo bitna stomatologu za eventualno poduzimanje potrebne protektivne terapije.

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology
Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Prpić je osnivač i vlasnik klinike Viadent. Konstantno se educira u poljima protetike i implantologije diljem svijeta. Od 2009. godine samostalno provodi implantološke zahvate i ima licencu za rad sa nekoliko najpoznatijih implantoloških sistema danas.