MEZONITI- lifting lica sa dugotrajnim učinkom

Autor: Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Unatoč zaista širokoj ponudi stomatoloških usluga koje vam jamče lijep osmijeh i mnogo samopuzdanja, mi vam želimo pružiti dodatni “boost” raznim tretmanima uljepšavanja. Pa smo i ovaj put otišli korak dalje i sada vam ponosno predstavljamo (i nudimo) tretmane pomlađivanja i nekirurškog liftinga lica dugotrajnog učinka – mezoniti.

Bila nam je izrazita čast organizirati zajedno s tvrtkom Sopex d.o.o. kao ovlaštenim uvoznicima za Republiku Hrvatsku i njihovim austrijskim partnerima tvrtkom “Beauty and more” praktični i teorijski tečaj primjene PDO mezoniti. Tečaj se odvijao u ordinacijama Viadenta tijekom subote 10.09.2016. uz gostovanje uglednog plastičnog kirurga primarijusa Ljubiše Grujića koji je i glavni edukator Star thread niti za područje Njemačke, Švicarske, Austrije, Mađarske a sada i Hrvatske.

Primarijus Grujić je zaista osebujan liječnik širokih interesa i golemog iskustva koji iza sebe ima preko 40.000 odrađenih operativnih zahvata i predstavlja osobu u čije se znanje zaista možamo pouzdati. Radom na 7 modela (žena dobi 40-60 godina) mogli smo odmah primijeniti prezentirana teorijska znanja i uvjeriti se u učinkovitost tretmana. Unatoč bojaznima da se radi o nečem invazivnijem, čak neugodnijem i bolnijem od naših svakodnevnih mezoterapijskih tretmana i injekcija hijalurona i Botoxa, gospođe su nas jednoglasno uvjerile da su postupci umetanja mezoniti bezbolni, nimalo neugodni, a po onome što smo mogli vidjeti i neobično učinkoviti u postizanju onog nama najdragocjenijeg: “WOW!” efekta. Sve do jedne su nas uvjerile da je to nešto što žele opet u budućnosti ponoviti, a zašto i ne? Trenutni učinak je osvježena, sjajnija i vidljivo zategnutija koža, vremenski se radi o vrlo brzom postupku čiji je puni efekt vidljiv nakon 2-3 mjeseca, a rezultati garantirano traju 2 godine!

Zašto je tome tako?

PDO mezoniti predstavljaju sintetička vlakna koja su 100% resorptivna – tijekom razdoblja resorpcije (otapanja) ona u tkivu aktiviraju stanice koje stvaraju kolagen, elastin, te nove male krvne žile. Učinci koje možemo vidjeti kratkoročno i dugoročno su učvršćivanje, podizanje (lifting) te poboljšanje kvalitete kože, a dokazan je i učinak otapanja masti (lipoliza) zbog čega su osim u području lica naročito učinkovite za primjenu u području vrata i podbratka. Osim toga njima se postiže kontroliranom primjenom i učinak povećanja volumena, primjerice usana.

Mezoniti su idealna alternativa injekcijama hijalurona i Botoxa, te jedina dostojna zamjena za kirurški lifting u slučajevima opuštanja kože na donjem dijelu lica koje je zapravo prvi pravi znak starenja i tipično postaje vidljivo iza 40. godine života – sve mi žene jako dobro znamo koliko nas to smeta:(

I što još reći za zaključak…

Prilike da naučimo nešto novo, što predstavlja izazov, moderne tehnologije i znanost, dostignuća, ideale kojima težimo ne dolaze nam svaki dan. I onda kada se pojave – kao ovaj put – neobično smo sretni što smo ih mogli iskoristiti. Time postajemo bolji kao terapeuti i zadovoljniji u svakodnevnom životu.

Do viđenja u Viadentu!

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Prpić je osnivač i vlasnik klinike Viadent. Konstantno se educira u poljima protetike i implantologije diljem svijeta. Od 2009. godine samostalno provodi implantološke zahvate i ima licencu za rad sa nekoliko najpoznatijih implantoloških sistema danas.

Ostale objave

Clearcorrect terapija za savršen osmijeh

Clearcorrect terapija za savršen osmijeh

Koliko je bitan savršen osmijeh? Savršen osmijeh ima veliki utjecaj na naše samopouzdanje, a ispravljanje zubi ne poboljšava samo estetiku, već i opće zdravlje zubi i desni jer ih je lakše održavati čistima i zdravima. Zdravlje usne šupljine povezano je s općim...

Aligneri: Nova era ortodontske terapije

Aligneri: Nova era ortodontske terapije

Savršen osmijeh je nešto što mnogi ljudi žele, ali ne znaju koja bi terapija bila najbolja za njih. U ovom blogu, istražujemo razlike između klasične ortodontske terapije i terapije alignerima kako bi vam pomogli u donošenju odluke. Klasična ortodontska terapija...

Prevencija karijesa kod djece

Prevencija karijesa kod djece

Karijes je vrlo česta pojava kod male djece. Jednom kad je zub zahvaćen karijesom on napreduje vrlo brzo i može doći do živca brže nego kod odrasle osobe. Postoji niz preventivnih mjera koje valja poduzeti kako bi se spriječila pojava karijesa kod djece. Vrlo je bitno...