MEZONITI- lifting lica sa dugotrajnim učinkom

Autor: Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Unatoč zaista širokoj ponudi stomatoloških usluga koje vam jamče lijep osmijeh i mnogo samopuzdanja, mi vam želimo pružiti dodatni “boost” raznim tretmanima uljepšavanja. Pa smo i ovaj put otišli korak dalje i sada vam ponosno predstavljamo (i nudimo) tretmane pomlađivanja i nekirurškog liftinga lica dugotrajnog učinka – mezoniti.

Bila nam je izrazita čast organizirati zajedno s tvrtkom Sopex d.o.o. kao ovlaštenim uvoznicima za Republiku Hrvatsku i njihovim austrijskim partnerima tvrtkom “Beauty and more” praktični i teorijski tečaj primjene PDO mezoniti. Tečaj se odvijao u ordinacijama Viadenta tijekom subote 10.09.2016. uz gostovanje uglednog plastičnog kirurga primarijusa Ljubiše Grujića koji je i glavni edukator Star thread niti za područje Njemačke, Švicarske, Austrije, Mađarske a sada i Hrvatske.

Primarijus Grujić je zaista osebujan liječnik širokih interesa i golemog iskustva koji iza sebe ima preko 40.000 odrađenih operativnih zahvata i predstavlja osobu u čije se znanje zaista možamo pouzdati. Radom na 7 modela (žena dobi 40-60 godina) mogli smo odmah primijeniti prezentirana teorijska znanja i uvjeriti se u učinkovitost tretmana. Unatoč bojaznima da se radi o nečem invazivnijem, čak neugodnijem i bolnijem od naših svakodnevnih mezoterapijskih tretmana i injekcija hijalurona i Botoxa, gospođe su nas jednoglasno uvjerile da su postupci umetanja mezoniti bezbolni, nimalo neugodni, a po onome što smo mogli vidjeti i neobično učinkoviti u postizanju onog nama najdragocjenijeg: “WOW!” efekta. Sve do jedne su nas uvjerile da je to nešto što žele opet u budućnosti ponoviti, a zašto i ne? Trenutni učinak je osvježena, sjajnija i vidljivo zategnutija koža, vremenski se radi o vrlo brzom postupku čiji je puni efekt vidljiv nakon 2-3 mjeseca, a rezultati garantirano traju 2 godine!

Zašto je tome tako?

PDO mezoniti predstavljaju sintetička vlakna koja su 100% resorptivna – tijekom razdoblja resorpcije (otapanja) ona u tkivu aktiviraju stanice koje stvaraju kolagen, elastin, te nove male krvne žile. Učinci koje možemo vidjeti kratkoročno i dugoročno su učvršćivanje, podizanje (lifting) te poboljšanje kvalitete kože, a dokazan je i učinak otapanja masti (lipoliza) zbog čega su osim u području lica naročito učinkovite za primjenu u području vrata i podbratka. Osim toga njima se postiže kontroliranom primjenom i učinak povećanja volumena, primjerice usana.

Mezoniti su idealna alternativa injekcijama hijalurona i Botoxa, te jedina dostojna zamjena za kirurški lifting u slučajevima opuštanja kože na donjem dijelu lica koje je zapravo prvi pravi znak starenja i tipično postaje vidljivo iza 40. godine života – sve mi žene jako dobro znamo koliko nas to smeta:(

I što još reći za zaključak…

Prilike da naučimo nešto novo, što predstavlja izazov, moderne tehnologije i znanost, dostignuća, ideale kojima težimo ne dolaze nam svaki dan. I onda kada se pojave – kao ovaj put – neobično smo sretni što smo ih mogli iskoristiti. Time postajemo bolji kao terapeuti i zadovoljniji u svakodnevnom životu.

Do viđenja u Viadentu!

Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology
Dr. Juraj Prpić, Msc in Oral Implantology

Dr. Prpić je osnivač i vlasnik klinike Viadent. Konstantno se educira u poljima protetike i implantologije diljem svijeta. Od 2009. godine samostalno provodi implantološke zahvate i ima licencu za rad sa nekoliko najpoznatijih implantoloških sistema danas.